HTML

Debreceni Kerékpárosok Fóruma

dbkerekparblog@gmail.com

Friss topikok

  • SteelMan: Nálam nem szokott olyan lenni, hogy vége van a kerékpáros szezonnak. Addig tekerek, túrázom, míg j... (2012.03.04. 18:43) Évadzárás 2010
  • SteelMan: Biztos nagyon jó túra volt! Mi is voltunk Gergővel Egerben több alkalommal is. Jó hegyes vidék leg... (2012.03.04. 18:20) Eger környéki hétvége
  • SteelMan: Akkor egy 2012-es beszámoló is belefér a "kerékpárutak" minőségéről szerintem. Sokat rosszabbodta... (2012.03.04. 17:56) Kerékpárutak
  • SteelMan: Én szinte mindig kerékpárral közlekedek, már gyerekkorom óta. Kb. 10 éves koromban kaptam egy BMX-... (2012.03.04. 12:45) Kezdetek
  • aviator_: :) A tészta nekem is nagyon bejön ;) (2010.12.18. 16:09) Karácsonyi Ajándékötletek

Évadzárás 2010

2010.10.04. 14:44 magycs

Sajnos elérkezett az idei tekerések utolsó fejezete. Tegnap kimentünk Ferivel Hortobágyra. Azért mondom, hogy vége a szezonnak, mert akármilyen szépen süt a nap, amint jön egy kis felhő, vagy fák adta árnyék, azonnal meg lehet fagyni. Éppen ezért is mentünk végül Létavértes helyett Hortobágyra. Ami nyáron probléma volt, az most előnnyé változott: mivel Hortobágy felé alig vannak fák, egészen elviselhető volt a tekerés a napon. Létavértes felé megfagytunk volna.

Megfelelő ruházat hiányában be kell fejezzük a komolyabb tekeréseket, és sajnos a belváros-Tesco útvonal lesz a csúcs jövő tavaszig. Persze reménykedek még egy hétvégében, amikor melegebb lesz, de tényleg nem jó így, hogy 10 km után arra gondolok csak, hogy mikor érek már haza a kád forró vízbe. Tegnapi hazaérkezés után is ez adott csak felüdülést, na meg egy tál forró húsleves. Most már nem hideg sör, hanem forralt bor kellene tekerés után.

Amúgy a kifelé vezető úton nagyon jó hátszelünk volt, úgy mentünk 29-es átlagot, mintha csak múzeumi tárlatvezetésen lennénk. Természetesen visszafele meglett a böjtje ennek: durva szembeszél, de erőlködni nem nagyon akartunk éppen azért, hogy minél kevésbé izzadjunk meg.

Akinek vannak tapasztalatai jó thermo ruhákkal kapcsolatban, szivesen várom véleményét. Olvasgassátok az eddigi cikkeket, és máris egyeztessetek a haverokkal, hogy jövőre bekapcsolódnátok. Lehet küldeni ötleteket, hogy merre mennétek, esetleg már van bejáratott útvonalatok, egyeztetés után szivesen benne vagyok, lényeg, hogy jó hangulat legyen, ehhez pedig minél többen kell tekerni. Továbbra is várok cikkeket is, közzéteszem a legjobbakat.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenkerekpar.blog.hu/api/trackback/id/tr392344066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SteelMan 2012.03.04. 18:43:51

Nálam nem szokott olyan lenni, hogy vége van a kerékpáros szezonnak. Addig tekerek, túrázom, míg jól érzem magam, van kedvem tekerni, akár mínusz 5-10 fokban is megyek ha olyanom van.

Hortobágyra én is rengeteget mentem egyedül, és a túratársakkal is, de annyira unalmas már a síkság, hogy amikor tehetem a hegyekbe megyek/megyünk.

Túraútvonal rengeteg van, ez bátorság függő is:)

Debrecen - Hajdúböszörmény - Pród - Debrecen(35-ös út)
Debrecen - Görbeháza - Debrecen (35-ös út)
Debrecen - Tiszaújváros - Debrecen (35-ös út)
Debrecen - Hortobágy - Debrecen (33-as út)
Debrecen - Tiszafüred - Debrecen (33-as út)
Debrecen - Balmazújváros - Debrecen (33-as út, vagy látóképnél jobbra)
Debrecen - Hajdúdorog - Hajdúnánás - Debrecen
Debrecen - Nyíregyháza - Debrecen (Dorog fele)
Debrecen - Tiszavasvári - Debrecen
Debrecen - Létavértes - Debrecen
Debrecen - Derecske - Debrecen (47-es ez az út eléggé veszélyes)

Eger, Miskolc, Kékestető, Szilvásvárad, Románia ezek nagy része hegy, oda már nagyrészt vonattal érdemes elutazni, és onnan tekerni a hegyekben.
süti beállítások módosítása