HTML

Debreceni Kerékpárosok Fóruma

dbkerekparblog@gmail.com

Friss topikok

  • SteelMan: Nálam nem szokott olyan lenni, hogy vége van a kerékpáros szezonnak. Addig tekerek, túrázom, míg j... (2012.03.04. 18:43) Évadzárás 2010
  • SteelMan: Biztos nagyon jó túra volt! Mi is voltunk Gergővel Egerben több alkalommal is. Jó hegyes vidék leg... (2012.03.04. 18:20) Eger környéki hétvége
  • SteelMan: Akkor egy 2012-es beszámoló is belefér a "kerékpárutak" minőségéről szerintem. Sokat rosszabbodta... (2012.03.04. 17:56) Kerékpárutak
  • SteelMan: Én szinte mindig kerékpárral közlekedek, már gyerekkorom óta. Kb. 10 éves koromban kaptam egy BMX-... (2012.03.04. 12:45) Kezdetek
  • aviator_: :) A tészta nekem is nagyon bejön ;) (2010.12.18. 16:09) Karácsonyi Ajándékötletek

Láthatóság

2010.11.27. 13:55 magycs

Az ablakon kinézve és lassan a naptár szerint is itt a tél, az órát is átállítottuk, úgyhogy délután 3-kor sötétedik, és persze egész nap is számítani kell a szürkeségre. Ez elég lehangoló, de ha még valami barom el is csap, az még inkább tönkreteheti a napot. Így érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy ezt elkerüljük. Kerékpárunkat alapból is fel kell szerelni sok mindennel, de az említett okokból kifolyólag még hangsúlyosabb szerepet kap a láthatóság.

Rengeteg féle kis kütyü, kiegészítő, ruhadarab, stb. kapható; érdemes szemezgetni közöttük. Természetesen senki nem akar non-stop kukás-mellényben tekeregni, de a biztonség mindenek előtt: találhatunk olyan cuccokat, amik biztosítják láthatóságunkat és még jól is néznek ki.

Nekem az egyik amelyik nagyon megtetszett mostanában Wowow márka küllőre szerelhető kis fényvisszaverő pálcái.

 

 

 

 

 

Remélem Debrecenben is lehet kapni, ha nem akkor muszáj lesz neten rendelni. Azt is remélem, hogy nem lötyögnek a küllőn, és adnak ki hülye hangot, mint gyerekkorunkban a kis színes küllőgolyócskák, amik amúgy szépen letisztították a küllőt, de a hangot hanyagolnám ma már.

 

Mellény helyett hordhatunk magunknál mell/derék pántot, ami bármilyen ruházatra feldobható és akár zsebben is elfér. Hasonlóan bármilyen ruhára, akár kabátra is feldobható a szalagmellény, ami viszont nem biztos, hogy olyan könnyen összehajtogatható, mivel erős PVC anyagból van.

 

 

 

 

Aki esetleg nap mint nap most is kerékpárral jár mondjuk munkába, annak a szimpla mellénynél divatosabb és praktikusabb is lehet egy láthatósági dzseki, szerintem ez még jól is néz ki.

 

 

 

 

 

 

Sokan hordunk táskát is, ezért érdemes lehet ezt is felszerelni valamilyen kis reflex kiegészítővel. Szerezhetünk kitűzőt, matricát, varrható szalagot vagy felakasztható LED-es pántot is. A méretre végható szalagokkal és matricákkal a kerékpárt is feldíszíthetjük: egy kicsi a villákra, vázra, ha sisakot hordasz arra is tehetsz nyugodtan, és máris kész a kerékpáros láthatósági karácsonyfa.

Természetesen nagyon fontos a normál világítás, ami kiderült, hogy a sok villogóval ellentétben folyamatos fénynek kellene lennie - ez nekem is újdonság volt, mivel sose néztem utána, és amúgy is mindenki megszokta már, hogy ha pici villogó fényt lát az úton akkor az egy bicajos. Szóval normál világításra kínál alternatívát a Reelight.

Lámpáik indukciós elven működnek, úgyhogy soha többet nem kell elemmel, dinamóval bajlódni. Szivesen kipróbálnám, hogy mennyire életképes.

 

 

 

Aki pedig igazán felszeretne vágni, az szerezze be a Monkeylectric termékét, ami szintén egy küllőre szerelhető ketyere, de komoly kis számítógépes program van hozzá, így tekeréskor gyönyörű mintázatokat rajzolhatunk a sötétben. Íme egy kis videó erről a csodáról:

Hasonló jellegű LED-es szelepsapka is kapható sokkal olcsóbban, bár arról még videót nem találtam, de mivel egy debreceni boltban is biztosan árulják, gondolom szivesen megmutatják működés közben is.

Egy a lényeg: figyeljetek magatokra és persze másokra is. Szereljétek fel kerékpárjaitokat nektek tetsző és praktikus dolgokkal, és legyetek LÁTHATÓAK!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenkerekpar.blog.hu/api/trackback/id/tr252476768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása